Бургаски Окръжен Съд
            БУРГАСКИ ОКРЪЖЕН СЪД    
*** В раздел "Съобщения" е публикувана информация за видовете дела, които ще се разглеждат през съдебната ваканция *** ВАЖНО! Считано от 19 април 2018 г. призовки на Окръжен съд – Бургас, на Районен съд – Бургас, както и на други съдилища (получени в Окръжен съд – Бургас), могат да се получат от понеделник до петък от 8.00 до 9.00 ч в Бюро Призовки (партер, дясно крило), тел.056 878 861, а от 9.00 ч. до 13.00 ч. от Информационен център (партер, срещу централния вход), тел.056 879 468. *** Публикуван е Наръчник на съдебния заседател *** ВАЖНО! Влизат в сила измененията в ЗЮЛНЦ. Вижте промените
Начало Новини

гр. Бургас, ул. "Александровска" № 101
                     e-mail: judge@os-burgas.org


Окръжен съд – Бургас взе още една мярка „Задържане под стража“ спрямо друг обвиняем за държане и разпространение на наркотични вещества

Окръжен съд – Бургас взе още една мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Мариян П., привлечен като обвиняем за държание и разпространение на наркотични вещества (престъпление по чл. 354а, ал. 1, предл. 1 от НК). Мариян П. е обвиняем за това, че на 04.08.2018 г., в района на хотел „Хармони Суит“, в к.к. „Слънчев бряг“, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – кокаин, марихуана, крек и екстази.

В съдебното заседание прокурорът поддържа искането да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Мариян П. Защитата помоли съда да наложи по-лека мярка за неотклонение, като се мотивира с установения постоянен адрес на обвиняемия и неговата месторабота, за да може да полага грижи за семейството си.

Окръжен съд – Бургас счете, че е налице обоснованото предположение Мариян П.  да е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Според съда е налице и втората предпоставка за вземането на най-тежката мярка за неотклонение – реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, ако бъде на свобода. Видно от справката за криминалистическа регистрация, Мариян П. е осъждан на „Лишаване от свобода“ за 4 месеца, отново за същото престъпление, по което е привлечен като обвиняем в настоящото производство. Два месеца след изтърпяване на това му наказание, срещу него е подвигнато същото обвинение.   Според прокурора, изпълняваните от него таксиметрови услуги също биха съдействали за осъществяване на подобна престъпна дейност.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Бургас в тридневен срок.

06.08.2018

Прессслужба ОС-Бургас

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняем за държане и разпространение на наркотични вещества

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Йонко И., привлечен като обвиняем за държание с цел разпространение на наркотични вещества (престъпление по чл. 354а, ал. 1, предл. 1 от НК). Йонко И. е привлечен като обвиняем за това, че на 03.08.2018 г., в к.к. „Слънчев бряг“, в ресторант „Джани“, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – екстази и амфетамин.

В съдебното заседание прокурорът поддържаше искането спрямо обвиняемия да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Защитата пледира за по-лека мярка като „Домашен арест“ или „Парична гаранция“.

Окръжен съд – Бургас счете, че от събраните до настоящия момент доказателства може да се направи обосновано предположение, че Йонко И. е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Това престъпление се наказва с „Лишаване от свобода“ до 8 години и глоба от 5 хил. до 20 хил. лева. Съдебната инстанция намери още, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, ако не бъде задържан. Йонко И. е осъждан трикратно, включително и на „Лишаване от свобода“ за срок от 11 години. Поведението на обвиняемия показва престъпна упоритост и отказ да се коригира.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Бургас в тридневен срок.

06.08.2018

Прессслужба ОС-Бургас

 
   
 
Copyright © 2018 Бургаски Окръжен Съд. All Rights Reserved.
Tel: (056) 879 400, e-mail: judge@os-burgas.org